Kağıthane Belediyesi’nin El Battani Uzay Evi, çocuklara uzayın gizemlerini keşfetme fırsatı sunuyor. Astronot kıyafetleriyle gerçekleştirilen sanal ay yolculukları, interaktif uygulamalar ve gezegen gözlemleri sayesinde minik kâşifler, bilime ilk adımlarını atıyor.

El Battani Uzay Evi, astronomi ve uzay bilimleri alanında çocuklara temel bilgiler veriyor ve eğlenceli aktivitelerle uzaya olan meraklarını artırmayı hedefliyor. Çocuklar burada, ay yüzeyine iniş simülasyonu, ay küresi keşfi, uzayda ağırlıksızlık deneyimi, VR uygulamaları ve döner illüzyonlar gibi birçok deneyimi yaşayarak uzayı tanıma şansı buluyor. Ayrıca refleksmetre cihazı ve kaotik sıvı küresi gibi düzenekler sayesinde uzayla ilgili fiziksel olayları daha iyi anlama fırsatı yakalıyorlar.

Tüm bu uygulamaların yanı sıra çocuklar gezegen gözlemleri yaparak uzay bilimlerine olan ilgilerini pekiştiriyorlar. Kağıthane Belediyesi’nin El Battani Uzay Evi projesi, uzaya merak duyan çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli bir keşif alanı sunuyor.
Ziyaret etmek isteyenler için El Battani Uzay Evi’nin adresi şu şekildedir:
Çağlayan, Rümeysa Sk, 34403 Kâğıthane/İstanbul
Detaylı bilgi almak için 444 23 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir