• 15 Kasım 2023
  • Kağıthane Gündem
  • 36 Kişi Okudu
  • 0

Her çift, rüya gibi bir düğünün ardından balayı programının da kusursuz geçmesini planlıyor. Tatlı yorgunluğun atılabileceği, ömür boyu hatırlanacağı ve anılara en güzelinin ekleneceği balayında, bu durum çiftlerin en doğal isteği oluyor. Ancak balayı programını yapmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Buradan hareketle, Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’da sizin yerinize en güzel programı sunuyoruz. Her gününüzün dolu dolu geçmesinin mümkün olacağı rotaların yanı sıra, keyifli ve romantik bir konaklama yapabileceğiniz otellere kadar her şeyi sunuyoruz. Gelin birlikte, İstanbul balayı rehberimize göz atalım!

İstanbul’da Gezilecek Yerler 

Balayını İstanbul ile taçlandıran çiftlere birbirinden doğal güzellikler, tarihi noktalar ve turistik konumlar bulunuyor. Her günün dolu dolu geçmesine neden olacak destinasyonlar, çiftlerin unutamayacağı bir balayı geçirmesine olanak tanıyor. Cami, saray, köşk, müze, çarşı gibi tarihi rotaların yanı sıra, orman, şelale, park, ada gibi birçok noktada bulunuyor. Öte yandan sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmeye olanak tanıyan gece hayatı mekanları da bulunuyor. Restoranları, kafeleri, alışveriş merkezleri, çarşıları vb. noktaları bakımından da zengin olan metropolde her dakika dolu dolu geçecek! şimdi gelin birlikte, Balayında İstanbul’da gezilecek yerlere bakalım! 

Galata Kulesi 

Balayı için İstanbul’u tercih eden çiftlere gezmeleri gereken ilk rota, hiç şüphesiz olarak Galata Kulesi oluyor. En tepesine çıkarak İstanbul manzarasını seyretmek üzere uzun kuyrukların beklendiği Galata Kulesi, en çok da çiftler tarafından tercih ediliyor. O nedenle İstanbul’un siluetini çizen ve en değerli simgelerden olan Galata Kulesini mutlaka görmenizi öneriyoruz. 

528 senesinde yapılan Galata Kulesi, İstanbul Boğazı ve Haliç’e hakim olan konumu ile bir fener kulesi olmak amacıyla yapılmış. Ancak bazı dönemlerde zindan olarak da tercih edilmiş. Öte yandan bu kule için inanılan bir rivayet bulunuyor. O da, “kuleye beraber çıkan aşıkların sonunda evlendikleri” oluyor. Bu rivayete inanarak sevdiğiyle kuleye çıkanların yanı sıra, evlenip balayını taçlandırmak üzere çıkan da birçok çift bulunuyor. 

Adalar 

İstanbul’da gezilecek rotalardan ikinci sırayı adalar çekiyor. Balayı çiftlerine birçok etkinlik yapma imkanı sunan Adalar, mutlaka gidilmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Burada bisiklet sürmek, yöresel lezzetleri tatmak, muazzam mimarideki evleri ve sokakları keşfetmek kaçınılmaz oluyor. Öte yandan tarihi dokusu ve eserleri ile dikkat çeken müzeleri, camileri, evleri, sarayları ve köşkleri görmeniz öneriliyor. Hatta imkan bulunuyorsa, adalarda en az 2 gün konaklamak tavsiye ediliyor. 

Kız Kulesi 

İstanbul’a balayı için gidilip, Kız Kulesi’ni görmemek hiç olur mu? Üsküdar- Beşiktaş motorları vasıtası ile karşıya geçerken yanından geçilen bu eşsiz kız kulesi hakkında onlarca efsane bulunuyor. O nedenle çiftlere Kız Kulesi’ni mutlaka görmeleri öneriliyor. Metropolün en şahane simgelerinden olan Kız Kulesi, 200 senesinde restore edilerek restoran olarak hizmet vermeye başlamış. Üsküdar sahilinden tekneler vasıtası ile 5 dakika içinde gidilen Kız Kulesi’nde romantik yemekler yemek, evlenme teklifi etmek ve özel günleri taçlandırmak bir adet yerine gelmiş. Kız Kulesi’ni gezmek üzere burada bir yemek yeme koşulu yer almıyor. Yalnızca tekneyle geçiş ücreti ödeyerek Kız Kulesi’ni yakından görmek mümkün oluyor. 

Safir Kule 

İstanbul’un en yüksek binası olarak bilinen Safir Kule, balayında mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Şehre en yüksekten bakabileceğiniz bu binada romantik anlar geçirebileceğiniz gibi manzara eşliğinde fotoğraf da çekilebilirsiniz. Tam olarak 66 kata sahip olan binanın yüksekliği 261 metreden oluşuyor. Alışveriş merkezi ve rezidans olarak yapılan bu bina, Çeliktepe de yer alıyor. Safir Kule’nin en üst bölümündeki seyir terası, nefes kesen yüksekliği ile farklı bir panorama sunuyor. Buraya çıkılması için oldukça makul bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ardından manzaranın tadını doyasıya çıkarmanız kaçınılmaz oluyor. Balayında gezilecek yerler arasında mutlaka Safir Kulesi’ni eklemelisiniz. 

Belgrad Ormanı 

Balayını huzurlu, sakin ve tertemiz havaya sahip olan ortamda geçirmek isteyenlere önerimiz ise, Belgrad Ormanı oluyor. Yemyeşil doğası, tertemiz atmosferi, bentleri ve çeşmeleri ile adeta bir cennet! Burada yürüyüş yapmak, fotoğraf çekilmek ve piknik yapmak mümkün oluyor. İstanbul’un kuruluşundan bu yana ilin suyunu sağlayan bentleri ile dikkat çeken bu orman, aynı zamanda oksijen kaynağı. Bugün uzun koşu parkuru ile tekrardan yeşil alanlar arasında bulunan Belgrad Ormanı mutlaka görülmesi gereken rotalar arasında yer alıyor. O nedenle sevdiğiniz ile Belgrad ormanını mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Taksim

Restoran, alışveriş noktaları ve gece hayatı dendiğinde akla gelen Taksim, balayında mutlaka değerlendirilmesi gereken rotalar arasında yer alıyor. Burada sabahın ilk ışıklarına kadar açık olan gece kulübü, bar, disko, kafe gibi pek çok alanda eğlenebilirsiniz. Öte yandan alışveriş mağazaları, butik gibi yerlerde hem kendinize hem de sevdiklerinize hediyeler bakabilirsiniz. Popüler restoranlarına giderek eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz. 

Riva 

Doğa, deniz ve tertemiz atmosfer de zaman geçirmek isteyenlere ise, Riva öneriliyor. Buraya günübirlik gidilip gelinebileceği gibi konaklamalı gitmek de mümkün oluyor. Deniz kum ve güneş üçlüsünün tadına varılabiliyor. Öte yandan eşsiz doğasında yürüyüşe çıkılabiliyor, fotoğraf çekilebiliyorsunuz. Riva da bulunan aile işletmeleri ve restoranlarda birçok yöresel lezzeti tatma imkanı da yakalayabilirsiniz. Deniz kum ve güneş üçlüsünü doruklara kadar yaşamaya imkan sağlayan plajlarında şahane zaman geçirilebiliyor. Akşam saatlerinde ise, göle ve dereye kıyısı olan restoranlarda yöresel lezzetler ile midenizi taçlandırabilirsiniz. Mini hediyelik eşya dükkanlarından anı kalması için birkaç bir şey alabilirsiniz. İsterseniz köklü bir tarihe sahip olan ve Bizans döneminden kalan Riva Kalesi’ni de görerek Riva’da gezinizi sonlandırabilirsiniz. 

İstanbul’da Romantik Yemek için Restoranlar 

İstanbul doğal güzellikleri, tarihi noktaları, gece hayatı ve balayı otellerinin yanı sıra restoranları ile de son derece popüler. Eşsiz manzara, muazzam dizayn, tadı damakta kalacak yemek ve tatlılar ile dikkat çeken restoranlar bulunuyor. Üstelik çeşitliliğin fazla olması her bütçeye ve beklentiye hitap etmeyi başarıyor. 

İstanbul’da deniz ve köprü manzarası sunan restoranlardan biri tercih edilerek oldukça romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Düğün süreci yorgunluğunu atarken geçmişin de kritiğini yaparak manzara karşısında eş ile muhteşem sohbetlere imza atabilirsiniz. Salaş bir yemek konsepti isterseniz, Eminönü veya Ortaköy gibi semtlere giderek oraya özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Örneğin, Ortaköy’e giderek deniz manzarası eşliğinde sevdiğiniz ile kumpir tadabilirsiniz. Dilerseniz Eminönü’ne giderek balık ekmek yiyerek muhteşem zaman geçirebilirsiniz. 

İstanbul Balayı Otelleri 

İstanbul’da balayını geçirmek isteyenlere sınırsız konaklama alternatifleri bulunuyor. Lüks otellerden butik otellere, bungalov evlerden pansiyonlara kadar birçok seçenek bulunuyor. Haliyle her bütçeye ve beklentiye hitap eden bir konaklama alternatifi bulmak mümkün oluyor. Deniz manzaralı oteller çiftlerin romantik ve manzaralı bir konaklama yapmasına neden oluyor. Öte yandan şehir merkezi manzaralı odalarda keyifle konaklanabiliyor. 

İstanbul’un hemen hemen her noktasında beklentiye uygun bir konaklama seçeneği yer alıyor. Eğer merkezi konumda konaklayarak gece hayatından, restoran, alışveriş merkezi gibi alanlardan faydalanılmak isteniyorsa, Taksim gibi semtlerde bulunan oteller vb. konaklama seçenekleri arasından tercih edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir