• 15 Kasım 2023
  • Kağıthane Gündem
  • 56 Kişi Okudu
  • 0

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için günün oldukça yoğun bir kısmını işte veya okulda geçiren insanlar, stres atmak ve kafa dağıtmak açısından şehre yakın son derece doğal ve dinlendirici bir ortama ihtiyaç duyar. Şüphesiz Kumburgaz’da bu isteği karşılayabilecek potansiyele sahip son derece güzel bir yerdir. Özellikle İstanbul’da yaşayan insanların kafa dağıtması ve stres atması açısından yoğun bir şekilde tercih ettikleri açık bir şekilde görülmektedir. Zamanını iyi değerlendirmek ve yaşadığı şehri çokta uzak bir yere gitmek istemeyen insanlar için Kumburgaz aslında oldukça makul bir tercihtir. Özellikle insanların doğaya ve sakinliğe ihtiyaç duyduğu büyükşehirlerde, bu tarz yerler aslında son derece önem taşımaktadır. Şüphesiz İstanbulluların da hafta sonu veya kısıtlı tatil dönemlerinde hem yakınlığı dolayısıyla, hemde oldukça doğal bir ortamı olması dolayısıyla tercih ettikleri yerler arasında başlarda gelir. İnsanların aileleriyle veya sevdikleriyle şehir dışına çıkarak farklı aktiviteler yapma ihtiyacı vardır. Şüphesiz bu ihtiyaçların ve bu aktivitelerin yapılması adına Kumburgaz ve benzeri yerler günümüzde bir hayli önem taşır. Ne olursa olsun insanlar hiç şüphesiz yoğun hayat koşuşturmasından azda olsa kurtulmak için bu tarz yerlere ihtiyaç duyar. Şehir merkezine olan yakınlığı, doğası ve Denizi ile Kumburgaz insanların oldukça beğendiği yerler arasındadır. Aynı zamanda son derece sakin ve dinlendirici bir atmosfere sahip olduğundan dolayı hemen herkes tarafından tercih edilecek bir yer konumundadır. Aynı zamanda İstanbul merkez bölgelerine göre çok daha uygun maliyetle yerlere sahip olması, insanların çok da fazla bir harcama yapmadan güzel vakit geçirebilmesi açısından önemlidir.

Çok sayıda insan aslında Kumburgaz ve benzeri yerlere giderek buralarda kamp yapmaktadır. Şüphesiz kamp yapmalarının en temel sebebi ise insanların doğa ve denize olan ilgisidir. Harika bir atmosfere sahip olması kumburgaz’ı son derece popüler kılmıştır. İstanbul gibi son derece kalabalık bir mega kente yakın olması, beraberinde her sene çok sayıda insanın bu bölgeye giderek kamp yapmasına neden olmuştur. Özellikle kamp tatilleri maliyet bakımından son derece uygun olması dolayısıyla başta öğrenciler olmak üzere ekonomik açıdan kısıtlı imkanlara sahip hemen her insanın tercih edebileceği bir duruma sahiptir. Bunun yanı sıra kamp alanları bakımından bu bölgenin çok elverişli bir durumda olması, insanların tercih etmesini sağlayan bir diğer etkili durumdur. Aynı zamanda coğrafi konumunun son derece uygun bir noktada olması ve insanların piknik, gezme veya yüzme gibi aktiviteleri bu bölgede gerçekleştirebilmesi başlı yazarlar olmak üzere yılın belirli dönemlerinde oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olmasına neden olmuştur. 

Kumburgaz Gezinizde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Ekonomik açıdan kısıtlı imkanlara sahip olan hemen her insanın hiç şüphesiz kafa dağıtmak veya mini tatil yapmak için aklına geleni tercih hiç şüphesiz kamp yapmaktır. İsteyenler bunu çadırıyla, isteyenler ise karavanlarıyla gerçekleştirebilir. Sizin tercihiniz ne olursa olsun hiç şüphesiz gerçekleştireceğimiz bu kamp için en uygun adreslerden birisi kuşkusuz Kumburgaz’dır. İnsanlara sunmuş olduğu harika doğası ve ortamı ile hemen herkesin mutlu olabileceği bir ambiyansa sahip olan Kumburgaz, aynı zamanda önemli birkaç tarihi yere de ev sahipliği yaptığından dolayı insanların yoğun bir şekilde ilgisini çekmeyi başarmıştır. Özellikle yaz aylarında denize girmek isteyen pek çok insanın Kumburgaz sahiline gitmesi bir tesadüf değildir. Denizin hem temiz ve canlı olması, hem de diğer pek çok denize göre daha berrak olması kuşkusuz insanların tercih etmesindeki en temel sebepler arasında yer alır. Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında insanların birkaç gününe gidip kamp yaparak ve yaptığı bu kamp süresinde piknik tarzı etkinlikler ile stres atması aslında ortamın insanlara ne derece iyi geldiğini açık ve net bir şekilde göstermektedir. Son derece tatlı bir ortamının olması ise insanların aslında sosyalleşmesi açısından dahi büyük bir önem taşımaktadır. Büyükşehirden sıkılan ve bunalan insanların azda olsa hava almak için tercih edebileceği oldukça doğru bir adres konumundadır.  

Yılın hangi döneminde giderseniz gidin mutlaka güzel bir vakit geçireceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Özellikle ortamın ve ambiyansın insana vermiş olduğu pozitif enerji Kumburgaz’aa gider gitmez yüzünüze yansıyacaktır. Aynı zamanda hem pek çok şehirden ve bölgeden insanın buraya gelerek kamp ve benzeri etkinliklerde buluşması sosyal bir ortamın oluşmasına da zemin hazırlamıştır. Zamanınızı doğru değerlendirmek ve planlı bir şekilde hareket etmek adına aslında sizin için burası oldukça uygun bir yerdir. Hem maddi açıdan büyük bir kaybınız hem de zaman açısından önemli bir kaybınız olmadan oldukça rahat bir şekilde kafa dağıtabilirsiniz.      

Tatil Her İnsanın Zorunlu İhtiyacıdır

Nerede yaşarsanız ve ne yaparsanız yapın tatil hemen her insanın önemli bir ihtiyacıdır. Özellikle kafa dağıtmak ve stres atmak açısından tatil insanlar için son derece önemlidir. İnsan bünyesini sakinleştirdi için ve hayatımızın olumsuzluklarını azda olsa atabilmemiz açısından tatil herkesin yapması gereken önemli bir aktivitedir. Tatil yapmak kadar aslında tatil dönemine hazırlanmak da bir o kadar önemlidir. Özellikle tatil yapacağınız yeri seçmeniz sizin tatil dönemindeki yapacağınız aktiviteleri olduk etkileyecektir. Eğer İstanbul’da yaşıyor ve çok fazla bir zamanınız yoksa, doğa ile de iç içe olmayı seviyorsanız Kumburgaz ve benzeri yerleri tercih etmeniz sizin için oldukça doğru bir tercih olacaktır. Aksi takdirde yanlış bir tatili tercihi yapmanız sizin tatilinizi ve zamanınızı boşa geçirmenizin yanı sıra, maddi açıdan da gereksiz bir harcama yapmanıza neden olabilir. Aynı zamanda tatil dönemi için aslında tatil yeri kadar önemli olan bir diğer konuda hiç şüphesiz tatilde yapacaklarınız ve tatili için yanınızda götürmeniz gereken eşyalardır. Hiç şüphesiz tatilde yanınızda götüreceğiniz eşyalar tatil yapacağınız süre ile paraleldir. Özellikle tatil yapacağınız süre kısa ise yanınızda mümkün olduğunca az eşya ile gitmeniz sizin için önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Sadece turizm amaçlı değil, genel olarak insanlar belli başlı ihtiyaçlardan dolayı seyahat etmek zorunda kalabilir. Buna iş gezisi veya eğitime örnek verebiliriz. Şartlar ve durum ne olursa olsun imkanınız varsa mümkün olduğunca gezmeyi ve yeni yerleri görmeyi alışkanlık haline getirmeniz sizin için son derece büyük bir avantaj olacaktır. Özellikle insanların günümüzde yoğun hayat koşuşturmasından sıkılması bunalması sonucunda şüphesiz stres atması için tatilin gerçek bir zorunluluk ve ihtiyaç haline gelmesi, hemen herkesin yıl içerisinde en az bir defa tatil yapmak ihtiyacını ve arzusunu doğurmuştur. Gitmek istediğiniz yer her neresi olursa olsun yanınızda bir fotoğraf makinası bulundurun. Gittiğiniz yerde daha önce yapmış olduğunuz araştırmalar dahilinde ve gitmek istediklerinizi not aldığınız yerleri gezmeye başlayabilirsiniz. Gezi esnasında çekeceğiniz fotoğraflarla anı ölümsüzleştirip, daha sonra tekrardan fotoğraflara bakarak yâd edebilirsiniz. Aynı zamanda tatil esnasında yanınızda ailenizden biri veya iyi anlaştığınız bir arkadaşınızın olması sizin birlikte anılar biriktirmenizi ve daha eğlenceli vakitler geçirmenizi ortam hazırlayabilir. Tatil esnasında her ne olursa olsun içinizden geldiği gibi eğlenmeyi ihmal etmeyin.

PAYLAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir