• 15 Kasım 2023
  • Kağıthane Gündem
  • 43 Kişi Okudu
  • 0

Tatil sezonunun açılması ile birlikte birçok kişi farklı farklı yerlere, seyahat planlamayı düşünür, bunun en temel sebeplerinden bir tanesi, yorgun geçen bir çalışma yılından sonra, güzel bir dinlenme tatili yapmasıdır. Tatil sezonları arasında en kalabalık ve en aktif olarak geçen sezonlardan bir tanesi, yaz tatilidir. Yaz tatili denildiği zaman sıcak denizlerde, güzel plajlarda ve bir o kadar da muhteşem sahiller akıllara gelir. Yaz tatili açıldığı andan itibaren, birbirinden farklı şehirlere rota çizebilirsiniz. Tatil rotası denildiği zaman akla birçok farklı yer gelmiş olsa da, yurt içi tatillerinden daha çok yurt dışı tatilleri daha fazla tercih edilir. 

Yurt dışı için Türkiye’den güzel bir tatil planı düşünüyorsanız ve herhangi bir şekilde vize tarzında problemler yaşamak istemiyorsanız, tercih etmeniz gereken en önemli şey vizesiz ülkelere uçuş planı yapmanızdır. Vize problemi özellikle birçok farklı ülke de problem olmuş olsa da, Türkiye içinde aynı şekilde olabilir. Türkiye’den vizesiz bir şekilde uçuş yapmak isterseniz gidebileceğiniz belli başlı ülkeler bulunur. Bu ülkelere sınırsız bir şekilde giderek, güzel bir tatil planı yapabilirsiniz. 

Türkiye’den vizesiz bir şekilde uçuş yapabilmeniz için büyük havalimanlarını tercih etmelisiniz. Genellikle birçok kişi bu havalimanlarını tercih etmek için, birçok farklı yere ulaşım sağlamaktadır. Türkiye genelinde uçuş güzergahı açısından daha rahat ve daha konforlu bir şekilde uçuş bulabileceğiniz şehirlerden bir tanesi, İstanbul’dur. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret etmiş olduğu İstanbul, sadece turizm açısından değil, transit uçuşlar içinde çok yaygın bir şekilde kullanılabilmektedir. Tatil rotaları açısından vizesiz ülkelere uçuş yapabilmeniz için tercih edebileceğiniz havalimanları, İstanbul’da bulunan havalimanlarıdır. 

Geniş kapasitesi ile birlikte birçok ülkeye rahat bir şekilde uçuş yapabileceğiniz bu havalimanları, sadece yurt dışı uçuşları için değil daha birçok farklı uçuş rotaları için tercih edilebilmektedir. Vizesiz bir şekilde İstanbul üzerinden uçuş güzergahı çizebileceğiniz ülkeleri, daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Arjantin

Güney Amerika kıtasında bulunan ve en büyük ülkelerden bir tanesi olan Arjantin, İstanbul’dan vizesiz uçuş yapabilmeniz için tercih edebileceğiniz bir rotadır. Muhteşem şehir yapısı ve bir o kadar da muhteşem tarihi yerleri ile, büyüleyici bir atmosfere sahip olan Arjantin, son dönemlerin en çok turist kabul eden ülkeleri arasında yer alır. Buenos Aires gibi ünlü şehirleri ile dünya genelinde tanınmış olan Arjantin, genel anlamda tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile turistlerin göz bebeği haline gelmiştir. Turistlerin Arjantin’i tercih etmelerinde ki en temel nedenlerinden bir tanesi, muhteşem plajlarıdır.

Güney Amerika’nın en iyi plajlarından bir tanesine sahip olan Arjantin, Mar del Plata plajı ile birlikte çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle yaz tatillerinde yurt dışında güzel bir tatil sezonu açmak isteyen kişilerin gözde yerlerinden bir tanesi olarak bu plajı tercih ettiği bilinir.

Arnavutluk

Vizesiz olarak gidilebilecek yerler arasında son dönemlerde tercih edilebilecek birçok farklı yer bulunsa da, turizm sezonunun açılması ile birlikte en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi, Arnavutluk ülkesidir. Balkanların en önemli ülkelerinden bir tanesi olan Arnavutluk, yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Turizm sezonunun açılması ile birlikte birçok kişinin tarihi yapıları görmek için gitmiş olduğu Arnavutluk, tüm zamanların en çok turist akınına uğramış balkan ülkeleri arasında yer alır. Denizlere olan kıyılarından dolayı, yaz tatilleri için güzel bir tatil planı düşünerek, Arnavutluk ülkesini İstanbul’dan vizesiz bir şekilde giderek, seyahat edebilirsiniz. 

Arnavutluk ülkesinde gezilmesi gereken birbirinden güzel tarihi yapılar bulunur. Bu yapıların haricinde güzel bir Arnavutluk gezisi yapmak isterseniz, muhteşem lezzetleri ile birlikte çok daha fazla yaygın bir şekilde tercih edebilirsiniz. İstanbul üzerinden birçok farklı bilet bularak, vize veya herhangi bir şeyle uğraşmadan güzel bir Arnavutluk turu yapabilirsiniz.

Azerbaycan

Son dönemlerde turizm sezonunun açılması ile birlikte, İstanbul üzerinden en çok uçuş gerçekleştirilen ülkelerden bir tanesi, Azerbaycan ülkesidir. Kardeş ülke olarak bilinen Azerbaycan, muhteşem tarihi yapılarının yanı sıra, birçok kişinin beğenmiş olduğu büyük bir şehir düzeyine sahiptir. Yaz aylarında sıcak yapısı ile birlikte sahillerinde rahatlıkla tatil keyfi yapabileceğiniz bu ülke, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olarak tercih edilir. 

İstanbul üzerinden kolay bir şekilde herhangi bir vize sorunu yaşamadan, kolaylıkla Azerbaycan’a gidebilirsiniz. Tatil şehirleri arasında birçok kişinin dikkat etmiş olduğu ve çok fazla tercih etmiş olduğu bu durumlarda, bazı zamanlarda yoğunluktan dolayı bilet problemi yaşanabilmektedir. Bu tarz durumların yaşanmaması için, biletinizi daha önceden alarak, güzel bir tatil planı yapabilirsiniz.

Brezilya

Güney Amerika topraklarının en kalabalık ve en yoğun şehri olan Brezilya, dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alır. Kıtalar arasında çok fazla tanınan ve Güney Amerika kıtasının en fazla dikkat çeken ülkelerinden bir tanesi olan Brezilya, geçmiş dönemlerde suç oranlarının büyük ölçüde artmasından dolayı çok fazla bilinmektedir. Genellikle birçok kişinin turizm amaçlı olarak tercih etmiş olduğu Brezilya, birbirinden güzel doğal güzellikler ve birçok farklı gezilecek yer ile dikkat çekmektedir.

Türkiye’den herhangi bir şekilde vize durumu olmadan rahatlıkla uçabileceğiniz Brezilya, İstanbul üzerinden daha fazla uçuş kabul etmektedir. Aktarmalı olarak uçmak isteyen kişilerin yoğunluk göstermiş olduğu bu biletlerde çoğu zaman bilet problemi yaşandığı için, yer kalmamaktadır. Bu tarz durumların önüne geçmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi, daha önceden bilet alarak, kolaylıkla uçuş sağlayabilmenizdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Türkiye üzerinden yeni nesil kimlik kartı ile gidebileceğiniz ülkelerden bir tanesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Kısalma ismi olarak KKTC olarak kullanılmış olan Kıbrıs, İstanbul üzerinden en çok seyahat tercih edilen ülkeler arasında yer alır. Çoğu zaman birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve yaygın bir şekilde ziyaret etmiş olduğu bu ülke, kumarhaneleri ve plajları ile ün kazanmıştır. Turistlerin özellikle yaz sezonlarında tercih etmiş olması ile birlikte, ufak bir ülke olsa da kalabalıktan dolayı dolup taşan Kıbrıs, plajları ve otellerinde yer kalmadan sezonu kapatabilmektedir. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde birçok farklı gezilebilecek yer bulunsa da, özellikle son dönemlerde turistlerin yoğun ilgi göstermiş olduğu yerlerden bir tanesi, Kapalı Maraş bölgesidir. Bu bölge adından da anlaşıldığı üzere kapalı olmasından dolayı birçok kişinin merak etmiş olduğu yerlerden bir tanesidir. Bu bölgeye geçiş yapmak için yetkililerden izin alarak geçiş yapabilirsiniz.

Ukrayna

Kimlik kartı ile gidilebilecek ülkelerden bir diğeri ise, Ukrayna ülkesidir. Ülke genelinde son dönemlerde birçok farklı karışıklık çıksa da, ülke toparlama evresindedir. Ukrayna ile bağlantıları gayet iyi olan Türkiye’nin herhangi bir şekilde turizm konusunda bir problem olmadığını söylemektedir. Ukrayna, hem tarihi yapısı hem de muhteşem şehir düzeni ile birlikte çok fazla dikkat çekmektedir. Genel anlamda yaygın olarak tercih edebileceğiniz birçok farklı yer bulunsa da, İstanbul üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğiniz yerlerden bir tanesi, Ukrayna’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir