Acayip geç kalan bir yazı ile karşınızdayız, adeta yıllardan 2008. Cihangir’in popüler hale gelmesinin üstünden 2342 yıl geçmiş gibi geliyor. He hala seviyor muyuz? Tabii ki. Cihangir’de yaşayacak kadar. Teoman hala Cihangir’de mi? Tabii ki, hala sokaklarda onu görmediğimiz bir gün geçmiyor. Sırrı Süreyya hala 4 mevsim deri ceketi ile sokak sokak geziyor mu? Muhtemelen… Sanırsak “ay çok bozdu şekerim, fena bozdu” muhabbetleri arka planda dönüp dursa bile Cihangir hala bir şekilde bildiğimiz Cihangir, bir şekilde olduğu gibi duruyor yıllardır, ve bir şekilde hala güzel olmayı başarıyor. İnsan burada vakit geçirdikçe buraya tuhaf bir bağlılık duymaya, acayip bir mahalleli havasına bürünmeye başlıyor, muhitin dışına çıkınca, öyle çok da uzağa değil, İstiklal’e kadar çıkınca bile, bir zombi istilasının ortasına düşmüş gibi hissediyor resmen. Tamam, Cihangir övmeyi bırakıyoruz, sakinleşelim.
Geçen gün bize son zamanların en iyi fikirlerinden biri gibi görünen Piri Guide ile Cihangir keşfi yapmaya karar verdik ve üşengeçliğimize yenik düşmeden turu gerçekleştirmeyi başardık. Bu esnada bize o kadar çok “kızlar nereleri seviyorsunuz Cihangir’de” temalı soru geldi ki, dedik biz en iyisi Cihangir’in en iyi mekanları temalı bir yazıya girişelim, komik bir şey varsa hep beraber gülelim!
Bu arada bahsetmişken es geçmeyelim, Piri’nin ne olduğunu bilmiyorsanız onu da hemen özet geçelim, çünkü hakikaten şahane bir fikir, aşığıyız, öyle boş övmüyoruz. Özet geçecek olursak kendisi bir sesli rehberlik uygulaması. Biliyoruz, çoğunuz herhangi bir gezide rehbere bağlı kalmayı sevmiyorsunuz ve bağımsız hareket etmeyi seviyorsunuz, biz de aynı şekilde hissediyoruz. Ancak bir rehberin sahip olduğu bilgilere sahip olmak da fena olmuyor hani, di mi? İşte bu noktada Piri bayağı işe yarıyor, çünkü açıyorsunuz gezmek istediğiniz yerin rehberini, size rotanızı çıkarıyor, gezeceğiniz yerleri planlıyor ve tek tek hikayesini, tarihini, özelliklerini anlatıyor. Biz Cihangir ve Çukurcuma’yı Piri ile gezerken hem büyülendik, hem bu fikri bulanları DEV alkışladık, hem de “abi biz buraları nasıl da tanımıyormuşuz” hissi ile utanç içinde dolaştık desek yeridir. Bu arada Piri Guide sadece Türkiye ile sınırlı değil, yurt dışından bir sürü noktanın da rehberleri mevcut, yüklemek isterseniz diye düşünerek Piri Guide’ı indirebileceğini linki buraya bıraktık.
Kahvenin Kralı İçin: Kronotrop
Hazırsanız burada bir “övgü fırtınası” koparacağız. Bizim için bırakın Cihangir’i, tüm İstanbul’un en iyi kahvelerini yapan mekan kesinlikle Kronotrop. Artık buna Mehmet Gürs etkisi mi dersiniz, en iyi baristaları kaptıklarından mı dem vurursunuz bilemiyoruz ama, gerçekten hiç üşenmeyip her gün kahve alacak ve her seferinde “ulan biz niye böyle yapamıyoruz” tartışmasına girecek kadar seviyoruz Kronotrop’u. Ayrıca son dönemlerde yediğimiz en iyi ekleri burada yediğimizi de ekleyelim, dileriz menüden kaldırırlar da biz de şişmanlama serüvenimizde emin adımlarla ilerlemeye bir son veririz.
En Güzel Kokteyller ve Muhabbet Ortamı İçin: Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar
Geyik’i bilmeyen, duymayan var mı? Varsa sallansın, silkelensin, kendine gelsin. İstisnasız her akşam önü dolup taşan, kokteylleri hakikaten leziz olan, hayatımızdan yitip gitmiş olan “bir zamanlar Asmalı’da çok eğlenceli günler geçirme” eksikliğini beldemiz Cihangir’de evin aşağısına inerek gidermemizi sağlayan favori içki mekanımız tabii ki Geyik. Birçok kişi burayı kokteylleri için tercih etse de kahvelerinin de çok güzel olduğunu ekleyelim.
Ünlüleri Bakışlarınızla Rahatsız Etmek ve Sakinlik İçin: Kaktüs
Cihangir’de ünlü birini görünce ilgilenmiyormuş gibi yaparak çaktırmadan bakma tekniğinizin hiç de işe yaramadığının farkında mıydınız? Üzgünüz, baktığınızı biliyoruz, yemezler…. Ayrıca sizin adınıza da üzgünüz sevgili ünlüler, çünkü inceden yerinizi afişe etmişiz gibi oldu. Tabii işin ünlü görme ve huzursuzluk verme geyiği bir yana, Cihangir’in kaotik noktalarından bir tık daha uzaklaşıp daha kendi halinizde kalmak, çalışmak, sakin sakin bir şeyler yiyip içmek isterseniz Kaktüs’e uğrayabilirsiniz.
Cihangir’in En İyi Kahvaltısı İçin: Susam
Of, of, of, başlık nasıl iddialı oldu di mi? VARSA İTİRAZI OLAN, ÇIKIŞA GELSİN. Seviyoruz kardeşim, Susam’ın kahvaltısını seviyoruz işte. Menemenini, yumurtalı ekmeğini, avokadolu çılbırını seviyoruz, 2 kişi hepsini söyleyip akıllara durgunluk veren bir yeme performansı sergileyerek her seferinde çalışanları şok ediyor, yarın yokmuşçasına yiyoruz. Pişman değiliz, yine olsa yine yaparız.
*Cihangir’in en iyi kahvaltısı konusunda Van Kahvaltı Evi ısrarı olanlar da var. Her hafta sonu önünde 23423 kişilik bir sıra görünce biz de merak ettik doğrusu, ancak henüz deneme fırsatımız olmadı. Belki bi’ bakarsınız?
Aşırı Güzel Bir Tavuk Suyu Çorba İçin: Journey
Çok spesifik bir kategori ile karşınızdayız. Var mı aranızda çok iddialı bir tavuk suyu çorba arayan? Sanmıyoruz. Ama şimdi biz söyleyince aklınızda yer edecek, biliyoruz. Biz de Tavuk Suyu Çorba Sevdalıları Derneği eş başkanları falan değiliz zaten. Fakat geçenlerde bir “acaba hasta mı oluyoruz ya” evresine girmişken Journey’de bu çorbadan içmiş bulunduk, şimdi ne zaman acıksak canımız buranın çorbasını istiyor, öyle bir lezzet pınarı kendisi. Ayrıca konudan bağımsız olarak buranın köftesini de çok seviyoruz. Özetle Cihangir’de bir açlık krizi yaşandığında Journey’e yolunuzu düşürebilirsiniz.
Turşu Suyunun İyisi Limonla mı Sirkeyle mi Geyiği İçin: Asri Turşucu
Burası Cihangir mi Çukurcuma mı bilmiyoruz, ama o kısmını karambole getirip konuya devam edeceğiz, çünkü bu yazıyı okumanıza rağmen burada bir turşu suyu içmezseniz sonsuza kadar uyduruk kavanoz turşusu yemeye mahkum olursunuz İNŞ, sizi lanetliyoruz. Sizi buradan vurmadıysak başka bir zaafınızdan konuya girelim. Hani bu hepimizin sevdiği, sevmeyenin aklından şüphe ettiğimiz Neşeli Günler filmi var ya. Turşu suyunun iyisi limonla mı olur sirkeyle mi olur muhabbetinin geçtiği filmden bahsediyoruz. İşte o film tam olarak bu turşucuda geçiyor! Bu sorunsala çözüm getirildi mi bilmiyoruz ama, turşu suyunun iyisi hangisi ile oluyor ise Asri Turşucu’da bunun yanıtını buldukları kesin. Hastasıyız.
Ev Yemeği ve Meleklerden Yapılmış Sütlü Tatlılar İçin: Özkonak Lokantası
Anamızdan babamızdan ayrı yaşamanın en hüzünlü yanı, her hafta birkaç kez evde yaşanan açlık oyunları durumu oluyor. Kendi yaptıklarımız evde yediklerimizin yanından bile geçemediği için ev yemeğine hasretiz. Hal böyle olunca Özkonak’ın yanı başımızda olmasını resmen halaylar ile karşıladık, zira üşengeç günlerimizde ev yemeği ihtiyacımızı genellikle buradan gideriyoruz. Beldemizin esnaf lokantası Özkonak’ın asıl uzmanlık alanının sütlü tatlılar olduğunu ise sonradan öğrendik. Kazandibi konusunda buranın üstüne çıkabilecek bir yer var mı inanın biz de bilemiyoruz. Canınız salaş takılmak, yemek işini hızlıdan halletmek istiyorsa Özkonak candır.
Juice severler & hastalık öncesi paniği yaşayanlar için: Juiceman
Sıraselviler Caddesi üzerinde, Carrefour’un hemen yanında sayılabilecek bir noktada küçücük bir dükkan Juiceman. Öyle küçük ki, buraya taşındıktan sonraki ilk 1 ay kendisini fark etmemişiz bile. Neticede bir gün “aa burada juice yapan bir yer varmış” anını yaşadıktan sonra buranın da küçük çaplı bir müdavimi olduk diyebiliriz. Hem juice’ları gözümüzün önünde hazırlıyor olmaları güven veriyor, hem güzel çeşitleri var. Ayrıca yakınlarda oturuyorsanız çeşitli abonelik sistemleri de oluşturmuşlar, o da bize çok mantıklı geldi. Juicing işleri size göre değilse de hasta olacağım paniği yaşadığınız kış aylarında buradan zencefilli & zerdeçallı bir şeyler yapıştırdınız mı bir şeyiniz kalmaz. Gördüğünüz gibi en sevdiğiniz blog sizi yine anneniz kadar düşünüyor…
kaynak : OİTHEBLOG